Cum aleg tipul de semineu, aer sau manta de apa?

În cazul în care semineul nu va deservi in mod special ca aport la incalzirea existenta se va alege o varianta de focar de fonta sau otel cu samota traditional pe aer.

Aceste focare sunt de asemenea potrivite pentru conectarea la sistemul de distribuție a aerului cald prin tubulatura. Deși, conform legii, un semineu nu poate fi singura sursă de încălzire în casă, solutiile de astăzi vă permit să distribuiti în mod eficient căldura pe care o genereaza.

Eficacitatea se manifestă chiar și faptul că mulți dintre noi toamna, iarna sau primavara folosesc un semineu ca principala sursa de încălzire la domiciliu.

Cheia care permite încălzirea unui spațiului mai mare este să distribui caldura generata de semineu fie prin apă încălzită prin calorifere sau aer cald prin tubulatura.

Optând pentru prima opțiune, vom alege un șemineu cu o manta de apă (termosemineu), care distribuie caldura prin sistemul de încălzire centrală cu calorifere. Dacă alegeți varianta de distribuție a aerului cald se va crea un traseu de canale (tubulatura) care se extinde in toate camerele pe care doriți să le incalziti.